Publicitat
Publicitat

L'Eurocambra demana als governs que garanteixin la competència en la gestió de ports i aeroports

L'eurodiputat de CIU Ramon Tremosa ha introduït una esmena contra monopolis com el d'AENA

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts un informe en què reclama als governs europeus que millorin la competència en la gestió d'infraestructures clau per a l'economia com els ports i els aeroports. Es tracta d'un informe anual sobre competència que aquest any inclou una esmena presentada per l'eurodiputat de CIU Ramon Tremosa que reclama "que es garanteixi una competència justa i una millor qualitat dels serveis" en els ports i aeroports "gestionats pel monopoli del govern central".

"Europa dóna un clar avís a PP i PSOE de que l’Estat espanyol no pot continuar amb un model de gestió aeroportuària i portuària propis del segle XIX", ha assegurat Tremosa. El text no esmenta directament AENA i Puertos del Estado, però l'eurodiputat català ha presentat l'esmena en una clara al·lusió a Espanya. Segons Tremosa, la gestió centralitzada de ports i aeroport a l'Estat "és un cas únic a Europa". 

"La decisió del Parlament ha posat de manifest la incomoditat europea amb el model de gestió d'AENA i Puertos del Estado, que no permet la competència entre aeroports i ports d’un mateix país, i que representa un llast per al creixement econòmic i per a les tarifes que paguen els usuaris d’aquestes infraestructures", ha assegurat CIU en un comunicat. 

L'informe ha estat aprovat per una àmplia majoria de 526 vots a favor, 108 vots en contra i 59 abstencions. L'esmena de Tremosa ha comptat també amb el vot a favor d'una majoria d'eurodiputats, entre ells els de CIU, ERC, PSC, ICV i, curiosament, també amb el dels eurodiputats del PP espanyol. L'eurodiputat del PSC, Javi López, ha trencat la disciplina de vot i ha votat a favor. En canvi, Ciutadans, Podem i la majoria de socialistes espanyols han votat en contra de l'esmena.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT