Airbnb compra la catalana Trip4real

Les dues empreses eviten donar les xifres d'una operació avançada per 'La Vanguardia' 

El gegant de l'allotjament compartit Airbnb ha adquirit l''start-up' catalana Trip4real, que ofereix plans d'oci alternatius a través de particulars. L'acord, avançat per 'La Vanguardia' i confirmat per l'ARA, preveu que la consellera delegada de Trip4real, Glòria Molins, i tot el seu equip treballin ara per a la companyia de Silicon Valley. 

Les dues empreses van subscriure l'any passat un acord de col·laboració i a curt termini està previst que segueixin operant de manera independent. La quantitat que pagarà Airbnb per aquesta empresa barcelonina no s'ha fet pública.

Trip4real es va fundar el 2013 i connecta viatgers amb persones que viuen a les destinacions on decideixen fer turisme. L'empresa es queda el 18% del que aquests guies 'locals' cobren als turistes. 

Entre els socis de Trip4real hi ha el cuiner Ferran Adrià i el publicista Toni Segarra. L'any 2014, Caixa Capital Risc (del grup La Caixa) i Kibo Ventures van entrar al seu capital. L'empresa no dóna dades de la seva facturació, tot i que amb una quinzena de treballadors té una comunitat de 40.000 persones i ofereix fins a 3.000 activitats diferents.