Economia 12/02/2013

Ana Patricia Botín, la tercera dona més poderosa del Regne Unit

En primer lloc es troba la reina Elisabet II i en segon lloc, la ministra britànica d'Interior, Theresa May, segons una enquesta publicada per la BBC

Efe
1 min
Ana Patricia Botín / EFE

LondresLa consellera delegada de Banco Santander UK, Ana Patricia Botín, és la dona més poderosa del Regne Unit després de la reina Elisabet II i la ministra britànica d'Interior, Theresa May, segons una enquesta publicada per la BBC. En quart lloc se situa la jutgessa de la Cort Suprema Brenda Hale, seguida de la presidenta del Grup Shine, Elisabeth Murdoch.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Eve Pollard, membre del jurat, ha explicat que en aquesta llista s'han tingut en compte els sectors en els quals les dones no estan del tot representades. Segons xifres divulgades el 2012 per la BBC, menys d'un terç dels llocs de treball més influents del Regne Unit són ocupats per dones. En total, dels onze sectors que es van analitzar, les dones només ocupen una mitjana del 30,9% dels llocs de treball que suposen més poder.

Ana Patricia Botín, nascuda el 1960 a Santander, és filla d'Emilio Botín, president del Grupo Santander, l'entitat bancària més important de la zona euro. Botín va ser presidenta de Banesto i és, des de l'any 2010, consellera delegada del Santander al Regne Unit. També és membre de l'International Advisory Board, de New York Stock Exchange i del consell de Georgetown University.

stats