El BBVA es ven la filial als Estats Units per 9.700 M€

El grup financer nord-americà PNC adquireix la majoria dels negocis del banc en aquest mercat

El BBVA ha acordat amb The PNC Financial Services Group la venda del 100% de la seva filial als Estats Units, BBVA USA Bancshares, així com altres societats del grup al país nord-americà per aproximadament 9.700 milions d'euros. En un text enviat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'entitat ha explicat que l'acord assolit no inclou la venda del negoci institucional del BBVA.

Aquesta part que queda fora de l'operació serà transmesa per BBVA USA Bancshares a entitats del banc d'origen basc abans del tancament de la venda. Així doncs, el BBVA continuarà mantenint el negoci majorista que fa actualment a través de la seva sucursal a Nova York.

El BBVA tanca el 2019 amb 3.500 milions de benefici, un 35% menys

El preu de l'operació, que es pagarà íntegrament en efectiu segons ha explicat l'entitat, ascendeix aproximadament a 11.600 milions de dòlars, l'equivalent a uns 9.700 milions d'euros.

El BBVA espera que l'operació anunciada aquest dilluns generi un impacte positiu en la ràtio de capital del grup d'aproximadament 300 punts bàsics i un resultat positiu net d'impostos d'aproximadament 580 milions d'euros. El tancament de l'operació, subjecte a l'obtenció del vistiplau de les autoritats competents, s'espera per a mitjans del 2021.

Es dispara a borsa i arrossega el Sabadell

L'anunci del BBVA ha disparat el valor a la borsa espanyola, que ha arribat a pujar un 20% i a les 17:00 hores es mantenia quasi un 16,6% per sobre del moment de l'obertura.

La macrofusió CaixaBank-Bankia sacseja el mercat i deixa el Sabadell en el punt de mira

Però, a més, no només pujava la cotització del BBVA, sinó que també ha arrossegat tota la borsa. L'Íbex-35 guanyava a les cinc de la tarda més d'un 2,9%, impulsat també per les notícies sobre l'efectivitat d'una vacuna contra. El valor que mes pujava després del BBVA era el del Banc Sabadell, amb més del 20%, en una interpretació dels inversors que dins els procés de consolidació del sistema financer espanyol seria possible una fusió entre el banc blau i el banc vallesà.

Els mercats veuen en la venda de la filial nord-americana del BBVA una possibilitat per afavorir la compra de l'entitat catalana, actualment valorada en uns 2.215 milions d'euros, segons el preu de les seves accions a borsa.