ECONOMIA
Economia 07/03/2012

El BBVA destaca que la compra d'Unnim no representa impactes 'rellevants' en el capital

El president del banc comprador, Francisco González, destaca que la integració de l'entitat catalana és una 'operació bona pel BBVA i bona per Unnim'

Toni Garganté
1 min

BarcelonaEl BBVA ha reaccionat ràpid a l'adjudicació d'Unnim. El president del banc basc, Francisco Gonzàlez, ha valorat que 'aquesta operació és bona pel BBVA i és bona per Unnim'. González ha afegit a través d'un comunicat que 'una vegada més es posa de manifest la confiança que el BBVA té en el futur de Catalunya i, sens dubte, la integració ajudarà a enfortir el sistema financer espanyol'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nota destaca també que l'adjudicació d'Unnim no tindrà impactes rellevants ni en la liquiditat ni en el capital de l'entitat, i amb riscos acotats. Efectivament, el BBVA s'ha quedat Unnim per un euro, amb un esquema de protecció d'actius que suposa que el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) assumirà possibles pèrdues en els propers 10 anys. L'FGD també eixugarà els sanejaments i les pèrdues que genera la pròpia operació de privatització, que arriben als 953 milions.

Banco Santander, Ibercaja i Banco Popular també havien presentat oferta per quedar-se Unnim, l'entitat formada a partir de les antigues caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu.

stats