El BCE dóna llum verda al nomenament de Jordi Gual com a president de CaixaBank

El conseller delegat de l'entitat des del 2014, Gonzalo Gortázar, passa a ser el màxim executiu del banc

El Banc Central Europeu (BCE) ha donat aquest dimecres el vistiplau al nomenament de Jordi Gual com a conseller i president no executiu de CaixaBank, després que Isidre Fainé assumís la presidència de la Fundació Bancària La Caixa i de Criteria. 

Després d'aquesta aprovació, Gual ha acceptat els seus nomenaments com a conseller, president no executiu del consell d'administració i membre de la Comissió executiva, de la qual també n'assumirà la presidència, segons ha comunicat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Gual ocupava el càrrec de responsable del servei d'Estudis i Director executiu de Planificació estratègica i Estudis de CaixaBank. És professor d'economia d'IESE Business School, autor de nombrosos llibres i articles sobre temes d'economia industrial, integració europea, creació d'ocupació i sistema bancari, a més d'haver estat guardonat amb el European Investment Bank 1999 Prize. 

Per la seva banda, Fainé va optar per mantenir la presidència de la Fundació Bancària La Caixa i CriteriaCaixa i abandonar el banc per complir la llei de caixes d'estalvis i fundacions bancàries, que estableix la incompatibilitat entre el càrrec de patró de les fundacions bancàries i de membre de l'òrgan de govern de l'entitat bancària de la qual la Fundació és accionista.

Amb aquests canvis, el conseller delegat de CaixaBank des del juny del 2014, Gonzalo Gortázar, passa a ser el màxim executiu de l'entitat financera amb seu a Barcelona.