Publicitat
Publicitat

Crisi del deute

La perspectiva negativa sobre Barcelona és un reflex de la que hi ha al conjunt d'Espanya

Standard & Poor's manté Barcelona en “perspectiva negativa”

L'agència de qualificació Standard & Poor's confirma el ràting del deute a llarg termini de la ciutat de Barcelona en AA i l'estableix en "perspectiva negativa".


L'agència de qualificació Standard & Poor's ha confirmat avui el ràting del deute a llarg termini de la ciutat de Barcelona en AA i l'estableix en "perspectiva negativa".

Segons el que ha explicat l'agència, el ràting de la ciutat reflecteix la fortalesa de la gestió financera i el seu compromís amb l'estabilitat pressupostària, amb una economia rica i una situació de liquiditat favorable.


La confirmació del ràting reflecteix l'opinió de l'agència sobre el nou govern local, sortit de les eleccions del 22 de maig, que continuarà mostrant un fort compromís amb el rigor pressupostari i una clara separació entre les decisions polítiques i la gestió tècnica.


La perspectiva negativa sobre Barcelona és un reflex de la que hi ha al conjunt d'Espanya, que alhora reflecteix la possibilitat d'una rebaixa del ràting si la posició fiscal de l'Estat es deteriora, segons ha declarat l'agencia de qualifiació. A més, el ràting també podria rebria pressió a la baixa si la ciutat es desvia de manera substancial del seu pla financer, incorre en el dèficits de manera considerable i acumula deute, cosa que l'agència considera poc probable.

2018 anàlisi

Més continguts de