El port de Barcelona creix un 11,4% fins al novembre i supera els 62 milions de tones

El tràfic de contenidors augmenta un 15%

El port de Barcelona continua batent els seus propis rècords. Fins al mes de novembre el tràfic total de mercaderies ha assolit la xifra rècord de 62,1 milions de tones, xifra que suposa un increment de l'11,4% respecte al mateix període de l'any passat, segons ha informat l'Autoritat Portuària.

Pel que fa al tràfic de contenidors, el port de Barcelona ha superat els 3,1 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor estàndard de 20 peus), un resultat que situa el creixement d’aquest segment d’activitat en el 15%. La càrrega de transbordament (que és descarregada per tornar-se a embarcar cap a la seva destinació final) continua impulsant el tràfic de contenidors, amb un increment del 33,6%, però el comerç exterior segueix avançant en positiu. Destaca l’evolució de les exportacions, que superen els 691.000 TEU i creixen a un ritme del 6%, mentre que els contenidors d’importació sumen 535.690 TEU, un 3% més que l’any passat.

Per mercats, els països que mostren més dinamisme en els intercanvis comercials amb el port de Barcelona són Algèria (+47%), els Estats Units (+16%), Mèxic (+12%), el Vietnam (+25%) i Egipte (+17%).

Pel que fa a la resta de segments de tràfic, destaca l’impuls del líquids a granel, que superen els 13,8 milions de tones (+5%), gràcies principalment al bon comportament dels hidrocarburs (+6,3%). En aquest apartat també cal subratllar l’evolució dels biocombustibles, que s’han incrementat un 35% fins al novembre. En relació a la càrrega rodada (la que s’embarca a bord de camions, plataformes o remolcs), el port de Barcelona ha registrat un total de 381.786 unitats de transport intermodals (UTI), un 4% més que al mateix període de 2017. Aquest resultat inclou les mercaderies que es transporten a les Balears i les Canàries (tràfic insular) i la càrrega que es canalitza amb Itàlia i el nord d’Àfrica mitjançant les autopistes del mar.

Respecte al tràfic de vehicles, el port de Barcelona ha canalitzat un total de 749.573 unitats fins al mes de novembre, amb un descens del 2,5%. Gairebé la meitat d’aquest volum són automòbils d’exportació que es transporten a diversos mercats de tot el món.

Pel que fa al moviment de passatgers, fins al mes de novembre, el port ha rebut un total de 4,3 milions de viatgers, xifra que inclou els usuaris de ferris de línia regular (1,3 milions, un 9% més) i els de creuers (2,9 milions, un 13% més).