Economia 06/04/2013

La Intersindical-CSC escull Carles Sastre com a nou secretari general

El sindicat independentista celebra el seu cinquè congrés nacional i renova la direcció

Ara
1 min
Carles Sastre

BarcelonaLa Intersindical-CSC ha celebrat aquest dissabte a Barcelona el seu cinquè congrés nacional. Carles Sastre, fins ara secretari d'acció sindical de la cinquena central del país, ha estat escollit nou secretari general en substitució d'Isabel Pallarès, que era al capdavant de l'organització des del 1998. El 98% dels delegats han donat suport a la candidatura de Sastre, l'única que s'ha presentat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El congrés, celebrat sota el lema SOM! (Sindicalització, Organització, Mobilització) ha aprovat dues ponències, una de sindical i una altra d'organitzativa, que han estat aprovades amb un ampli suport dels assistents. El primer dels textos aposta per enfortir les sigles CSC (Confederació Sindical de Catalunya) i el perfil independentista de l'organització, i la segona, per bastir, des dels centres de treball una alternativa sindical "des de la constatació que la lògica del pactisme s'ha acabat" i "discutint l'actual hegemonia social" acumulant forces.

El congrés ha aprovat també una resolució en favor dels serveis públics i contra les retallades, i una altra per demanar que l'estat propi es basi "en la igualtat, la solidaritat i la participació de les classes populars en la pressa de decisions" i apostant per sotmetre a referèndums la integració de l'estat català "en estaments supranacionals", com ara la UE o l'OTAN.

Al congrés de la CSC, l'únic sindicat català reconegut internacionalment com a tal, han enviat salutacions la Federació Sindical Mundial (FSM), el grec Pame, el gallec CIG, el basc LAB i el sard CSS. Entre les resolucions del congrés, se n'ha aprovat una per unanimitat reclamant l'alliberament de l'exsecretari general de LAB Rafa Díez Usabiaga, implicat en el procés Bateragune de reconstrucció de l'esquerra abertzale.

stats