Economia 30/05/2013

El govern espanyol creu que l'economia caurà a partir d'ara amb menys intensitat

El número dos de De Guindos minimitza les reformes reclamades per Brussel·les

Joan Faus
1 min

MadridEl secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha pronosticat aquest dijous que la caiguda de l'economia "serà menys dolenta" en el segon trimestre de l'any que la registrada en els primers tres mesos, quan el descens va ser del 0,5%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa per valorar les dades del primer trimestre, Jiménez Latorre ha considerat que tindrà lloc una "inflexió en l'evolució de l'economia" i que en l'últim trimestre podria haver-hi "dades pròximes a zero o fins i tot positives".

D'altra banda, el número dos d'Economia ha minimitzat que Brussel·les fixés dimecres un calendari molt estricte de reformes per a Espanya. Ha afirmat que la Comissió va donar "suport" a la política econòmica del govern espanyol i a les seves reformes, i ha negat que suposi un canvi en el calendari, ja que diu que només es "precisen més" algunes mesures ja previstes per l'executiu. En aquest sentit, ha assegurat que les autoritats europees no han fet cap "recomanació" sobre apujar l'IVA reduït, sinó que han demanat fer-ne una "anàlisi".

stats