Economia 18/06/2013

De Guindos creu que la banca necessitarà com a màxim 2.000 milions en ajudes en dos anys

El ministre afirma que el Banc d'Espanya calcula que les entitats hauran de realitzar unes provisions de com a màxim uns 10.000 milions d'euros en dos anys, de les quals el 80% les podran assumir amb els seus propis recursos

Joan Faus/ Europa Press
2 min

SantanderEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha revelat aquest dimarts que el Banc d'Espanya calcula que la banca haurà de realitzar unes provisions de com a màxim uns 10.000 milions d'euros en dos anys davant els nous criteris sobre els refinançaments de préstecs, dels quals uns 2.000 milions seran en "necessitats de capital". Fonts d'Economia han aclarit després que això significa que la previsió del govern és que 8.000 dels 10.000 milions els obtinguin les entitats dels seus propis recursos i els 2.000 restants els hagin de demanar a l'Estat a través d'ajudes públiques del FROB, el fons de rescat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció en els cursos organitzats per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) i l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), Guindos ha diferenciat l'actual situació de la de fa just un any, que va desembocar en el rescat a la banca espanyola. "És una situació de transparència i de percepció completament diferent de la de fa un any i molt més limitada", ha afirmat.

El ministre ha especificat que els dubtes que planen ara sobre la banca es deuen a la incertesa sobre l'evolució futura de l'economia i no a la seva exposició immobiliària.

Preguntat sobre la possibilitat que el govern prorrogui o no el rescat bancari, el ministre ha aclarit que el 'Memorandum of Understanding' (MoU) i el programa d'assistència financera de fins a 100.000 milions (dels quals se'n van utilitzar 40.000) expiren a mitjans de gener. Ara bé, ha distingit entre el moment actual i quan es va sol·licitar la línia de crèdit a Brussel·les. "Ara hi ha moltes menys incerteses sobre la banca, i el Tresor té capacitat per accedir al mercat", ha indicat, per després advertir que aquest canvi s'erigeix com l'"element bàsic" a l'hora de prendre qualsevol decisió sobre el tema.

stats