Economia 27/05/2012

CiU demana al govern espanyol que no discrimini CatalunyaCaixa amb la intervenció a Bankia

Oriol Pujol diu que l'entitat catalana no es pot convertir en l'"aneguet lleig". Mas i Duran es van reunir amb De Guindos per demanar un tracte similar

Efe / Acn
1 min

Madrid / BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, espera que CatalunyaCaixa no es converteixi en ''l'aneguet lleig'' i rebi el mateix tracte que Bankia si es dóna ''el pitjor dels casos''.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pujol ha fet aquestes declaracions durant l'Aplec del Caragol a Lleida aquest diumenge després que 'La Vanguardia' hagi publicat que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, es van reunir aquest divendres al despatx del ministre d'Economia, Luis de Guindos, amb qui van parlar de la crisi bancària.

La reunió, de fet, va ser un dinar, hores abans que Duran es reunís amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la Moncloa, segons han confirmat a Efe fonts de la Generalitat.

Mas i Duran van plantejar a De Guindos que CatalunyaCaixa no rebi un tracte discriminatori respecte al rebut per Bankia, de manera que puguin arribar els recursos necessaris per sanejar-se i poder ser privatitzada quan les condicions ho permetin i sense cost per a l'erari públic.

De Guindos, segons aquesta informació, considera la possibilitat de mantenir independents les tres entitats que acabaran en mans de l'Estat gairebé al 100%: Bankia, CatalunyaCaixa i Caixa Galicia, amb els seus actuals equips de gestió i sense plantejar una fusió entre elles per crear una espècie de 'megabanc' públic.

stats