Clara Campàs se suma a l’equip fundador d’Asabys

La companyia, que ja ha subscrit amb el Banc Sabadell la creació del seu primer fons amb un objectiu d’inversió de 60 milions d’euros, està buscant un tercer soci

La investigadora i executiva Clara Campàs Moya serà, juntament amb Josep Lluís Sanfeliu, cofundadora de la nova gestora de capital Asabys Partners, especialitzada en tecnologia, innovació i salut. La companyia, que ja ha subscrit amb el Banc Sabadell la creació del seu primer fons amb un objectiu d’inversió de 60 milions d’euros, està buscant un tercer soci, que s’incorporarà aviat. Està previst que la nova companyia, amb seu a Barcelona, faci les seves primeres inversions després de l’estiu. En un termini de cinc anys hauria de tancar la inversió en quinze projectes centrats en biotecnologia, tecnologia mèdica i innovació en el sector de la salut.

Campàs Moya, malgrat la seva joventut, ja té una llarga carrera. Ha passat per Advancell i fins ara treballava a Kern Pharma. Participa en el patronat de Biocat, l’entitat on s’aglutinen tots els àmbits de les ciències de salut. En l’àmbit científic va ser descobridora de l’acadesina i va encapçalar un grup centrat en el desenvolupament de biomarcadors per a tumors sòlids a l’Hospital del Mar de Barcelona.

Els dos fundadors d’Asabys es complementen. Sanfeliu controla més l’àmbit de la tecnologia mèdica i Campàs està més especialitzada en la branca de la biofarmàcia. Ahir van evitar explicar quina participació tindria cadascun en la companyia, que és desigual i que canviarà quan s’incorpori el nou soci.

“Les universitats catalanes són a les posicions més altes de les classificacions científiques, però quan anem a mirar l’impacte en el valor empresarial, aquest cau en els rànquings”, va afirmar ahir Campàs sobre la situació del sector, que Asabys vol canviar. “Falten fons de capital privat capaços de crear valor amb aquesta ciència”, va coincidir Sanfeliu.

Fons per tancar

És per això que el fons buscarà projectes que estiguin en una fase molt inicial i emprenedora, però no només a Espanya. També preveu inversions al Regne Unit i a Israel. I no descarta entrar en processos de fusions per consolidar projectes. Però de moment els accionistes hauran de continuar buscant inversió, perquè fins ara només està coberta la meitat dels 60 milions d’euros que es volen comprometre. Entre el 20% i el 25% l’aportarà el Banc Sabadell.

Més continguts de