Comprarem el xampú en dosis individuals? Unilever es prepara per a un "retorn de la pobresa" a Europa

El gegant propietari de marques com Skip, Frigo, Dove o Hellman's anuncia que imitarà al Vell Continent l'estratègia que fa servir als països emergents

Paquets de sabó per a rentadora més petits, de només 5 rentades. És una de les estratègies que el gegant Unilever, propietari de marques com Skip, Surf, Frigo, Dove, Knorr o Hellman's ja ha començat a implementar a Espanya com a primer pas per a un "retorn de la pobresa" a Europa, segons va admetre aquest dilluns al 'FT Deutschland' Jan Zijderveld, responsable europeu de la companyia.

"Si un espanyol només es gasta una mitjana de 17 euros per compra, no puc vendre-li detergent per la meitat del seu pressupost", va assegurar el directiu, que va posar com a exemple els mercats asiàtics, per entendre quina serà l'estratègia comercial en aquesta Europa més empobrida: "A Indonèsia venem dosis individuals de xampú a 2 o 3 cèntims, i guanyem diners". La principal marca de xampú d'Unilever és Timotei.

A Grècia també ha començat el canvi en els productes Unilever i venen la maionesa Hellman's i el puré de patates en envasos més petits. En una estratègia que serà, cada cop més, imitada als països perifèrics europeus.