Economia 12/06/2012

El Congrés, a favor d'impedir les indemnitzacions als directius dels bancs que necessiten diner públic

La majoria de la cambra dóna suport a una proposició de Convergència i Unió

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"Impedir la materialització" de les indemnitzacions milionàries que s'han autoassignat aquells banquers que, per la seva mala gestió, s'han vist obligats a recórrer al diner públic. Aquest és l'objectiu de la proposició que han acordat aquest dimarts a la tarda la majoria de grups del Congrés, a instàncies de Convergència i Unió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El text pactat insta el govern espanyol a "revisar la totalitat de les clàusules indemnitzadores, pensions o qualsevol clàusula de blindatge, fins i tot les de caràcter laboral, de les quals se'n puguin derivar beneficis discrecionals per l'exercici de les seves funcions" en aquells casos en què l'entitat hagi estat nacionalitzada o bé hagi hagut de recórrer al FROB, el Fons de Reestructuració Bancària. La mesura, si l'executiu espanyol la posa en pràctica, també afectaria pagaments futurs i aquells compromisos de cobrament que s'han fet en el passat però que encara no s'han abonat.

Una esmena del PNB aposta perquè aquesta iniciativa s'inclogui al decret del mes de maig de sanejament d'actius immobiliaris, per garantir que es converteix en llei. El termini per incloure-hi esmenes acaba dilluns que ve.

El portaveu dels nacionalistes catalans, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que aquesta iniciativa ha de servir perquè la cambra baixa "recuperi l'autoritat moral davant d'una opinió pública molt indignada".

stats