Economia 16/08/2012

Facebook ja val la meitat del preu de sortida a borsa

El desbloqueig de 270 milions d'accions, que no es podien vendre fins a aquest dimarts, enfonsa la cotització de la xarxa social

Ara
1 min
Mark Zuckerberg somrient després de fer sonar la campaneta que obre la sessió a Wall Street. Ho va fer des de la seu de l'empresa, a Menlo Park, Califòrnia.

BarcelonaLes accions de Facebook han marcat un nou mínim intradia aquest dijous, després que 271 milions de títols, en mans de treballadors i personal proper a l'empresa, es posessin a la venda. Fins avui, aquest paquet d'accions estava bloquejat, tal com estableix la legislació americana, i els propietaris d'aquests títols no els podien vendre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, les accions de la xarxa social creada per Mark Zuckerberg, que va camí de confirmar-se com una de les decepcions borsàries dels últims anys, han arribat als 19,69 dòlars. Molt lluny dels 38 amb què van iniciar la cotització el passat mes de maig.

Els 271 milions d'accions que s'han posat a la venda són una part important del total disponible, gairebé la meitat dels 421 milions que van sortir a la venda el primer dia de cotització. En els propers mesos hi haurà nous desbloqueigs d'accions, que permetran que Mark Zuckerberg i altres tenidors puguin vendre les seves participacions.

stats