Publicitat
Publicitat

'Financial Times' parodia Bankia i la compara amb el Monstre de les Galetes

Un periodista del diari econòmic veu en la voracitat del popular monstre televisiu una metàfora del rescat més gran de la història d'un banc espanyol

La injecció de capital públic a Bankia és vista pel diari econòmic 'Financial Times' com un episodi del Monstre de les Galetes. Així ho reflecteix un post del blog del periodista de la publicació Joseph Cotterill. A part de parodiar l'entitat, es refereix al pla de rescat que l'ha de sanejar com a "poc ortodox" pel fet que el govern espanyol garanteixi el deute a l'entitat a canvi de poder emetre bons amb el suport del Ban Central Europeu (BCE).

El rotatiu afirma que el pla "recorda estranyament" al rescat dels bancs irlandesos, i destaca que Bankia necessita 19 .000 milions d'euros com a barrera de xoc per sanejar la seva exposició immobiliària . L'article també es fa ressò de les paraules de José Ignacio Goirigolzarri, nou president de Bankia, que va considerar la injecció de capital estatal en l'entitat com "una inversió i no un préstec, que permetrà a Bankia treure'n profit amb el temps".

2018 anàlisi

Més continguts de