Gas Natural ven el 25% de la seva generació a l'estranger a KIA per 507 milions d'euros

El fons kuwaitià va tancar la setmana passada la compra d'actius d'E.ON a l'Estat

El fons sobirà Kuwait Investment Autorithy (KIA) es farà amb el 25% de Global Power Generation (GPG), la filial de generació internacional de Gas Natural Fenosa, després d'haver acordat amb la companyia espanyola la subscripció íntegra d'una ampliació de capital en GPG per import de 550 milions de dòlars –uns 507 milions d'euros.

Segons ha informat aquest dilluns Gas Natural Fenosa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'entrada del fons kuwaitià a GPG li permetrà comptar amb un soci inversor de referència per impulsar els seus plans de creixement a nivell internacional.

KIA, el fons sobirà més antic del món, efectuarà la subscripció d'aquesta ampliació de capital a través de Wren House, la seva gestora d'actius. Està previst que l'operació es tanqui abans de final d'any, un cop obtingudes les autoritzacions pertinents. Gas Natural Fenosa va crear GPG –que té la seu a Madrid– al mes d'octubre per impulsar el seu negoci de generació internacional i obrir-se a nous mercats, segons consta al seu actual pla estratègic.

Els plans de creixement internacional de la filial de Gas Natural Fenosa contemplen, a mig termini, la construcció de 5.000 megawatts (MW) addicionals de generació en mercats exteriors, sobretot a l'Amèrica Llatina i l'Àsia.

La companyia espanyola considera que l'operació accelerarà i potenciarà el creixement d'una divisió internacional en què es preveuen concentrar les necessitats de nova generació en el futur pròxim. GPG disposa de 2.866 MW de capacitat i 800 professionals. Aquesta societat integra els actius de generació internacional del grup a Mèxic, Costa Rica, Puerto Rico, República Dominicana, Panamà i Austràlia.

Wren House assumeix aquesta participació després que E.ON completés la setmana passada la venda a Macquarie European Infrastructure Fund 4 (MEIF4) i al mateix fons kuwaitià del seu negoci a Espanya, que seguirà liderat per Miguel Antoñanzas.
E.ON havia anunciat al novembre que vendria el seu negoci a Espanya a la signatura australiana Macquarie i al fons kuwaitià per prop de 2.500 milions d'euros. D'aquesta manera, l'elèctrica alemanya abandona Espanya amb prou feines set anys després de desembarcar amb la seva marca pròpia.