La borsa
Economia 01/09/2012

Gas Natural cobrarà 1.000 milions a Gail per gas natural liquat

1 min
Gas Natural cobrarà 1.000 milions a Gail per gas natural liquat

La companyia energètica catalana Gas Natural Fenosa va anunciar ahir que ha firmat un contracte amb la companyia índia Gail, a qui subministrarà gas natural liquat (GNL) durant tres anys. L'acord, segons fonts del mercat consultades per l'agència Efe, suposarà uns ingressos d'uns 1.000 milions d'euros a l'empresa catalana i és el més important que ha firmat mai a l'Àsia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gail és el primer operador gasista de l'Índia i rebrà tres milions de metres cúbics de GNL -l'equivalent a un 10% de la demanda anual a l'Estat- de la companyia catalana durant aquests tres anys. Gas Natural Fenosa pretén amb aquest contracte "desenvolupar el mercat" a l'Índia, juntament amb el seu nou soci comercial, segons la nota informativa que va enviar la companyia.

En aquest sentit, les dues companyies "analitzaran oportunitats de col·laboració en distribució de gas, comercialització majorista i minorista de gas i infraestructures, així com projectes a l'exterior".

Gas Natural Fenosa va obtenir un benefici net de 167 milions d'euros en el primer semestre del 2012, un 6,7% menys que en l'any anterior, per una aportació més baixa de plusvàlues per venda d'actius. El grup ha apostat per incidir en la seva activitat internacional, que li permet compensar en part el pitjor comportament del mercat espanyol. Les activitats internacionals li van reportar en el primer semestre més del 42% del total de benefici brut d'explotació, 8 punts més que en el mateix període del 2011. Gail, per la seva banda, és la principal gasista de l'Índia, i va facturar 7.900 milions de dòlars (7.280 milions d'euros) el 2011.

stats