El Govern tornarà a intentar cobrar l'impost als dipòsits bancaris i l'impost a les nuclears

També refarà l'impost a les grans superfícies, declarat il·legal per Brussel·les perquè ho considera una ajuda encoberta al petit comerç

El Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat ha decidit que iniciarà els tràmits parlamentaris per tornar a aprovar dos dels impostos tombats pel Tribunal Constitucional: el dels dipòsits bancaris i el de les centrals nuclears. El primer d'ells havia de generar una recaptació prevista de 635 milions d'euros, mentre que el segon tenia una dimensió molt inferior, de només 43 milions de recaptació.

El departament d'Economia i Hisenda ha explicat que "està estudiant la fórmula més adequada" per esquivar el veto del TC. El Constitucional va tombar l'impost als dipòsits bancaris per considerar que grava el mateix que el que té l'Estat per idèntic concepte (tot i que l'impost estatal és a tipus pràcticament inexistents). Ara el Govern diu que buscarà la manera que "el nou tribut sigui compatible amb l’impost que grava a les entitats financeres", tot i que no concreta com s'ho farà.

En la mateixa línia, l'objectiu en el cas de l'impost de les nuclears "és redissenyar el tribut per evitar les interpretacions de doble imposició", ha dit el departament que lidera Oriol Junqueras. Aquest tribut va ser tombat pel TC el passat abril.

En el mateix comunicat, Economia ha informat que refarà l'impost a les grans superfícies, que va ser declarat il·legal per Brussel·les ja fa més d'un any en considerar-lo una ajuda encoberta al petit comerç. La Comissió Europea va decretar que l'impost s'havia d'eliminar, però ara la Generalitat vol esquivar aquest bloqueig dissenyant-lo d'una altra manera