Economia 13/10/2012

De Guindos diu que hi ha més optimisme vers la crisi del deute a Espanya que fa tres mesos

El ministre d'Economia espanyol busca més temps per complir amb el dèficit i no descarta haver de revisar a l'alça els objectius previstos per aquest any i el 2013

Efe
2 min

BarcelonaEl ministre d'Economia espanyol, Luis De Guindos, ha defensat des de Tòquio que "l'ambient és de molt més optimisme pel que fa a Espanya" que abans de l'estiu i que "ara mateix hi ha interès pel deute públic espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha afegit, darrerament ha palpat un ambient "tant en els entorns del Fons Monetari Internacional (FMI)" com entre analistes privats "força més positiu", tal i com també demostren les darreres col·locacions del Tresor i la procedència dels compradors de deute espanyol.

De Guindos també ha comentat la possibilitat que el Banc Central Europeu (BCE) activi una línia de crèdit preventiu que complementaria una compra de bons espanyols, i ha dit que el fet que cada vegada es coneguin més detalls sobre mecanismes d'ajuda prova que l'estratègia de prudència del govern espanyol pel que fa a demanar el rescat "és la correcta".

El titular d'Economia espanyol ha fet aquestes declaracions des de Tòquio, on se celebra l'assembles de l'FMI i el Banc Mundial, i on també ha instat a que es relaxi el calendari perquè Espanya compleixi els objectius de dèficit.

Les últimes dades de l'FMI aquesta setmana, que empitjoren les previsions de l'economia espanyola, fan pensar que Espanya no podrà complir, malgrat les retallades fetes, amb el dèficit a què s'havia compromès amb Brussel·les. De fet, ahir divendres el ministre ja va insinuar que el dèficit previst per aquest any i el que ve pot haver-se de revisar.

De Guindos ha rebut el suport de l'FMI, ja que la directora gerent, Christine Lagarde, ha repetit el seu missatge de relaxar l'austeritat per no entorpir la recuperació econòmica. Concretament, Lagarde ha demanat que els ajustaments es facin d'acord amb les necessitats de cada país.

ha trobat l'ampara de l'FMI a l'hora de relaxar

stats