De Guindos no tornarà a repetir com a ministre d'Economia

"La presidència de l'Eurogrup seria un reconeixement a la política econòmica que ha aplicat Espanya aquests anys", ha afirmat l'actual ministre.

L'actual ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, no tornarà a repetir com a ministre d'Economia si el PP guanya les pròximes eleccions generals. "Ha estat un honor i un privilegi ser ministre d'Economia en la pitjor crisi d'Espanya", ha subratllat. D'altra banda, de Guindos ha afirmat que si aconsegueix la Presidència de l'Eurogrup, serà un reconeixement a la política econòmica que ha aplicat Espanya aquests anys i gràcies a l'"esforç" de la societat espanyola.

De Guindos ha dit que Espanya té suports per presidir l'Eurogrup perquè ha passat de ser el "problema" d'Europa a "part de la solució" i, a més, ha afegit que el país té una representació a la UE "que no li correspon d'acord amb la seva mida".

El ministre, que no ha volgut detallar quins països donen suport a Espanya, ja que "els suports es tenen però no es diuen", ha confiat que a final de juny es pugui conèixer ja qui serà el nou president de l'Eurogrup.

Més continguts de