Economia 07/10/2019

Holaluz ampliarà capital en 40 M€ i sortirà a borsa

L’operació permetrà a Holaluz començar a negociar els seus títols al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), considerada la borsa de les pimes

Xavier Grau
2 min
Ferran Nogué, Carlota Pi i Oriol Vila, fundadors d’Holaluz.

La companyia energètica catalana Holaluz té previst començar a cotitzar en borsa el pròxim mes de novembre. La companyia ja fa uns mesos que treballa en el seu salt als mercats i ara està en plena ronda de trobada amb els inversors, ja que abans de començar a cotitzar farà una ampliació de capital d’entre 30 i 40 milions d’euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’operació permetrà a Holaluz començar a negociar els seus títols al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), considerada la borsa de les pimes, però l’objectiu és fer el salt en poc temps al Mercat Continu de la borsa espanyola, segons va explicar a l’ARA la cofundadora i presidenta executiva de l’empresa, Carlota Pi.

Amb els recursos que es captin, Holaluz vol impulsar el seu creixement amb l’objectiu d’arribar a un milió de clients i 50.000 instal·lacions d’autoconsum a finals de l’any 2023, objectius que són “factibles”, segons Carlota Pi. Actualment l’empresa té poc més de 214.000 clients i unes 500 instal·lacions d’autoconsum. Per arribar a complir aquests objectius, Holaluz espera anar augmentant de forma progressiva el seu ritme de creixement, que actualment és de 500 nous clients diaris.

De moment, els responsables d’Holaluz estan fent trobades amb inversors institucionals i inversors qualificats tant a Espanya com en altres països europeus per captar els recursos previstos d’ampliació de capital. La idea és ampliar capital amb un sistema de listing -adjudicació d’accions als inversors interessats-, per després començar a cotitzar al mercat. Així, en la ampliació no hi hauria un tram destinat a petits inversors particulars.

JB Capital Markets actuarà com a coordinador global de l’operació i GVC Gaesco com a banc col·locador, mentre que els bufets Uría & Menéndez i Baker & McKenzie seran els assessors legals.

Segons Carlota Pi, els òrgans del MAB ja han aprovat l’inici de l’operació, amb la qual cosa es preveu començar a cotitzar a finals del pròxim mes de novembre.

Captació de recursos

L’ampliació de capital forma part de la ronda de 50 milions d’euros que va avançar l’ARA ara fa un any. Des d’aleshores ja s’ha fet una captació de capital, quan Holaluz va tancar un acord amb Geroa, ara fa un mes, pel qual l’entitat de previsió sectorial d’ocupació basca s’incorporava al seu capital. L’acord, a més, incloïa l’entrada de Virginia Oregui, directora de Geroa, al consell d’administració d’Holaluz.

Geroa, amb seu a Sant Sebastià, gestiona els estalvis de prop de 110.000 treballadors i suma actius amb un valor superior als 2.150 milions d’euros.

Amb els recursos que es captin Holaluz vol aconseguir els objectius de creixement per al 2023 bàsicament a Espanya i, en menor mesura, a Portugal. “Saltar fora no es contempla en aquest pla”, indica Carlota Pi.

A més d’impulsar la captació de clients i el nombre d’instal·lacions d’autoconsum, Holaluz també pretén finançar PPA, el sistema que permet tancar acords de subministrament d’electricitat a llarg termini a preus pactats.

La comercialitzadora ja ha signat acords d’aquest tipus aquest any, per exemple amb la companyia Chint Energy, per promoure instal·lacions fotovoltaiques amb una potència de 500 megawatts (MW) i una inversió d’uns 350 milions d’euros, amb capacitat per proveir unes 300.000 llars. També va signar un acord amb la gallega EDF Solar de 120 megawatts (MW) i una inversió pròxima als 80 milions d’euros.

stats