Publicitat
Publicitat

ENERGIA

La participació d'ACS a l'elèctrica basca es dilueix fins al 19%

Iberdrola absorbeix la seva filial de Renovables

La fusió aporta 2.000 milions d'euros a la companyia que presideix Ignacio Sánchez Galán. Renovables va sortir a borsa el desembre de 2007 valorada en 4.477 milions i ara Iberdrola l'absorbeix per 2.515 milions

Iberdrola absorbirà la seva filial d'energies renovables, segons ha comunicat a la CNMV. Els accionistes d'Iberdrola Renovables obtindran 0,4989 accions de la matriu. Això vol dir que l'elèctrica basca valora els títols de la seva filial d'energies netes a 2,978 euros.

Les accions d'Iberdrola Renovables van estrenar-se als parquets al desembre de 2007 a un preu de 5,3 euros. L'import que en pagarà la matriu als seus accionistes, 2,978 euros, suposa un descompte del 44%.

L'absorció de la filial d'energies verdes tindrà també un altre efecte: la dilució de les participacions en el capital de la matriu. En el cas d'ACS, en conflicte amb l'elèctrica basca perquè aquesta no li permet d'asseure's al consell d'administració, el paquet accionarial de la constructora queda reduït en aproximadament un punt percentual, del 20% al 19%.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT