Ikea arriba a una facturació rècord de 34.200 milions per l'impuls de la Xina

Millora un 7,1% les vendes respecte a l'exercici precedent

La cadena sueca de mobles i decoració Ikea Group ha arribat al tancament del seu últim exercici fiscal, que va concloure el passat 31 d'agost, a una facturació rècord de 34.200 milions d'euros, cosa que representa una millora del 7,1% respecte a l'exercici precedent, en part gràcies al ràpid creixement de l'empresa a la Xina, segons ha informat aquest dimarts la multinacional.

" La Xina segueix sent un dels mercats de més ràpid creixement, juntament amb Austràlia, Canadà i Polònia", ha declarat Peter Agnefjäll, president i conseller delegat d'Ikea, que ha destacat que Alemanya, seguit dels Estats Units, segueix sent el mercat més gran de la companyia, que prepara l'obertura de les seves primeres botigues a l'Índia i Sèrbia.

No obstant això, la companyia sueca ha precisat que la seva xifra de negoci sense tenir el compte el canvi de moneda s'ha incrementat un 7,9% respecte a l'exercici precedent, un ritme inferior al 8,9% de l'anterior exercici fiscal, mentre que la dada comparable que exclou l'impacte dels canvis de moneda i de perímetre ha augmentat un 4,8%.

"Hem tingut un altre any molt bo, amb 783 milions de visites a les nostres botigues a tot el món", ha afegit Agnefjäll.

Ikea Group compta amb 340 botigues repartides en 28 països, de les quals una dotzena corresponen a obertures realitzades durant el seu últim exercici fiscal. Així mateix, altres 40 botigues pertanyen a franquícies al marge d'Ikea Group.