Economia 07/11/2011

Joan Antoni Melé, subdirector de Triodos Bank, reclama més prudència i responsabilitat als banquers

Exigeix que es posi límits a l'activitat especulativa de la banca i que s'acabi amb el paternalisme que ha portat els estats a salvar els bancs amb els diners dels contribuents

Ara
2 min

BarcelonaEl subdirector general de Triodos Banc, Joan Antoni Melé, ha dit aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio que "cal tornar a tenir una banca basada en l'economia real". "Abans els banquers eren persones assenyades i prudents i hem de tornar a ser-ho" ha dit el subdirector d'aquesta entitat que es presenta com a banca ètica i que segueix creixent tot i la crisi financera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Melé critica que en el món de la banca, actualment hi ha "massa inversió especulativa i poca economia real" i demana més "prudència i responsabilitat" per part dels banquers perquè "la gent ens demana que intervinguem en el món amb uns diners que no són els nostres i això s'ha de fer basant-nos en un equilibri entre benefici, responsabilitat i prudència".

Per aquest banquer, cal "posar límits a l'especulació, explicar el que es fa amb els diners i on es fa i acabar amb els paradisos fiscals". D'altra banda, demana també acabar amb el paternalisme: "Potser és millor que petin algunes entitats en lloc de voler-les ajudar, no sé si és bona idea que l'estat ajudi els bancs amb els diners públics, potser s'haurien de fer servir per ajudar la gent", ha dit.

D'altra banda, Melé ha explicat que hi ha un canvi en els motius que fan que la gent decideixi posar els seus diners en una banca ètica. "Abans venien per un tema de consciència, perquè saben on posem els seus diners, però ara vénen per un tema de seguretat", ha destacat.

Crítiques per no parlar català

L'entitat ha rebut diverses crítiques dels seus clients perquè la seva web només està en castellà i a l'oficina de Barcelona hi ha personal que no entén el català. Melé ha reconegut el problema i l'ha explicat: "com que hem tingut un creixement tan espectacular, vam haver de recórrer a personal de l'oficina de Madrid que va venir uns mesos a donar-nos un cop de mà, per això els clients es trobaven que el personal no parlava català, però això s'ha acabat perquè ara hem contractat personal que sí que el parla".

Pel que fa a la web, el subdirector ha reconegut que no poden permetre's contractar una persona perquè mantingui la web en castellà, català, eusquera i gallec i per això, per ara, només la tenen en castellà.

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats