L'OCUC considera "gravíssim" l'increment de la factura de l'electricitat

L'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC) considera "gravíssim" l'increment de la factura de l'electricitat previst pel gener, que serà del 9,8% i suposarà uns 4,5 euros més de mitjana en cada rebut. En paraules d'Albert Juan, advocat de l'OCUC, l'augment és "intolerable" i més en un context de crisi, en què les famílies tenen dificultats per arribar a final de mes. Al seu parer, aquesta pujada pot tenir una repercussió "molt greu" per la pèrdua de poder adquisitiu, que a la vegada frenarà el consum de les famílies. Des de l'organització, demana al govern estatal que prengui mesures per frenar el dèficit tarifari que no afectin només als usuaris.

La pujada de la llum suposarà entre 4 i 5 euros més de mitjana per rebut. Probablement serà el servei bàsic que més pujarà el 2011 i és una quantitat "intolerable" per a l'OCUC, ja que dobla l'IPC.

A la llarga, un augment d'aquestes característiques repercuteix en el consum, segons Albert Juan, que denuncia l'intent de solucionar el dèficit només apujant la factura als consumidors i demana al govern espanyol que actuï proposant un pacte nacional de l'energia amb tots els subjectes que intervenen en el mercat.

Des de l'OCUC també es recorda que hi ha usuaris amb condicions econòmiques desafavorides que estan exempts de la pujada, i són els que tenen contractats menys de 3 kWh, les famílies amb tots els membres a l'atur i els jubilats amb pensions mínimes.

Més continguts de