Publicitat
Publicitat

L'activitat a la construcció a l'Estat va augmentar un 1,4% a l'octubre

Espanya registra el segon increment interanual més alt de la unió monetària i el més gran de l'eurozona

La producció del sector de la construcció a l'eurozona va augmentar a l'octubre un 1,3% respecte al mes anterior, segons les dades publicades aquest dijous per l'oficina estadística comunitària Eurostat, que recull una pujada de l'1,4% a Espanya.

D'aquesta manera, l'activitat constructora a la zona euro aconsegueix recuperar després del descens de l'1% registrat al setembre. En el cas de l'Estat, la construcció accelera el seu creixement, ja que va pujar un 0,5% al mes anterior.

En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, l'activitat del sector va augmentar un 1,4% en el conjunt de l'eurozona, mentre que a Espanya va pujar un 13,9%, el major augment de la zona euro i el segon de la UE.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), l'activitat constructora va augmentar quatre dècimes a l'octubre respecte al setembre, quan es va reduir un 0,3%, mentre que en termes interanuals ha registrat una pujada de l'1,5%.

Entre els països les dades estan disponibles per a octubre de 2014, els avenços intermensuals es van produir a Hongria (+ 4%), Itàlia (+ 3,2%) i els Països Baixos (+ 2,2%), mentre que els descensos més pronunciats van tenir lloc a Romania (-6,1%) i el Regne Unit (-2,2%). Respecte a octubre de l'any anterior, les majors caigudes acumulades corresponen a Romania (-11,3%), Portugal (-5,7%), Itàlia (-4,3%) i Eslovàquia (-4,2%); mentre que les pujades les encapçalen Hongria (+15,8%), Espanya (+13,9%) i Suècia (+10,5%).

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT