Mor l'expresident de Grifols, Víctor Grifols Lucas

El farmacèutic que va presidir la companyia fins al 2001 i va ser clau en la seva internacionalització

L'expresident dels laboratoris Grifols des del 1985 al 2001, Víctor Grífols i Lucas, ha mort aquest dilluns de matinada, segons ha informat la companyia catalana en un comunicat. Nascut a Barcelona el 1919, Grífols era farmacèutic i químic, i va exercir funcions tècniques a la companyia des de 1941 fins al 1976, quan va assumir el càrrec de conseller delegat i posteriorment de president. Sota la seva direcció, va propiciar diversos acords amb empreses internacionals que van accelerar el creixement de l'empresa.

Va ser precisament aquesta tasca d'internacionalització que li va valer el premi a la internacionalització de la Generalitat el 1995 i la Creu de Sant Jordi el 2000. El 1998, es va constituir una fundació amb el seu nom per promoure la bioètica.

"Més enllà dels mèrits professionals, l'aspecte que més empremta ha deixat a la nostra organització ha estat la seva entranyable personalitat. El Dr. Víctor Grífols reunia un ric conjunt de valors propis, home bo, amable, discret, auster, pròxim, emprenedor, entregat a al companyia i sobretot honest", recorda la companyia en el comunicat.

Més continguts de