Economia 19/09/2012

Nissan i els sindicats reprenen les negociacions per a un nou pacte laboral a Barcelona

El Govern ha instat les parts a reconduir el diàleg després que la multinacional anunciés que el desacord paralitzava inversions i plans de futur per a la fàbrica catalana

Elena Freixa
2 min

BarcelonaLa direcció de Nissan a Barcelona i el comitè d'empresa s'han reunit aquest dimecres a instàncies de la Generalitat per reprendre la negociació d'un "pacte de competitivitat" per a la planta catalana, tal com proposa l'empresa, i que passa per abordar aspectes com una major flexibilitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les converses sobre aquest pla, que proposa canvis en matèria de jornada de treball, pauses o vacances, així com una rebaixa del 30% del sou inicial en els futurs treballadors que entrin a l'empresa, van topar la setmana passada amb el 'no' dels sindicats, que demanaven més concreció en les contrapartides.

El resultat del desacord va ser l'anunci de Nissan que Barcelona deixava d'optar a una producció addicional de 24.500 unitats d'una furgoneta 'pickup' que es farà a partir del 2013 i que perdia també l'ocasió d'una inversió de sis milions d'euros. Els directius avisaven llavors que qualsevol oportunitat futura per a la planta catalana passaria per pactar un pla que permetés ser més competitius.

Amb vista a això, el Govern va moure fitxa ahir i va proposar a les parts que tornessin a seure a negociar. Aquest dimecres hi ha hagut la primera trobada i els sindicats han tornat a deixar clares les seves peticions: "Volem concreció sobre la producció, l'ocupació i les inversions que aniran lligades al pla que se'ns proposa", ha dit el responsable de CCOO al comitè, Raúl López.

Nissan ha emès un comunicat en què constata que el pla de competitivitat permetrà optar "a noves inversions, un major nivell d'ocupació i millorarà el rendiment" de la fàbrica catalana, la qual cosa ajudarà a incrementar les exportacions.

Ha agraït que el departament d'Empresa i Ocupació hagi pres la iniciativa per reconduir el diàleg, ja que considera que això llança un missatge d'unitat entre empresa, treballadors i administració que serà ben rebut al Japó.

stats