Economia 30/11/2012

El govern espanyol canvia la llei per poder agafar més diners de la 'guardiola de les pensions'

Fins ara es podien treure del Fons de Reserva de la Seguretat Social 3.063 milions a l'any. Ara se n'agafaran 4.000 per abonar la paga extra de Nadal

Joan Faus
1 min

MadridLa ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha anunciat aquest divendres que l'executiu canviarà la llei per poder agafar més diners del Fons de Reserva de la Seguretat Social per poder pagar la paga extra de Nadal als pensionistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Báñez ha explicat que s'eliminarà fins al 2015 la limitació de poder agafar cada any el 3% del total –3.063 milions– i que el nou màxim vindrà establert per l'import del dèficit previst de la Seguretat Social per el pagament de pensions. La ministra ha dit que enguany s'agafaran 4.000 milions per pagar la paga extra de Nadal. L'anomenada 'guardiola de les pensions' conté uns 66.000 milions d'euros.

Fa unes setmanes, l'executiu va comunicar a Brussel·les que la Seguretat Social tancaria aquest any amb uns números vermells de 10.000 milions, cosa que representa un dèficit de l'1% del PIB (respecte a l'objectiu del 6,3% per al conjunt d'Espanya aquest 2012).

stats