Els socialistes adverteixen que la "miopia política" de reduir la inversió catalana alimenta la confrontació

Rangel considera que no apostar per les infraestructures catalanes és ignorar "olímpicament" el model anticrisi

El grup parlamentari socialista en el Congrés ha advertit aquest dilluns que retallar un 25% la inversió estatal en infraestructures catalanes demostra una "miopia política" que "alimenta la confrontació".

El diputat del PSC Joan Rangel ha exposat en roda de premsa que la inversió a Catalunya que contemplen els pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a 2014 posa de manifest dos problemes "gravíssims". Per començar demostren, al seu parer, la "miopia política" del govern central, en un moment en què només pot augmentar la "confrontació". Ragel considera que en lloc d'intentar arribar a acords amb el president de la Generalitat, Artur Mas, fa tot el contrari.

En segon lloc, el diputat socialista considera que la reducció de l'aposta en les infraestructures catalanes vol dir que el govern "ignora olímpicament quin és el model de creixement que s'ha d'impulsar per sortir de la crisi", ja que és just a Catalunya on hi ha "una activitat del sector industrial més potent" i on es concentren la majoria d'empreses exportadores. De fet, al cinturó metropolità de Barcelona hi ha el 25% del total de les empreses exportadores de l'Estat.

Rangel ha insistit: "És una errada política perquè alimenten la confrontació gratuïtament i és una errada en l'orientació de les inversions".

Més continguts de