Economia 16/10/2012

El pla d'ajudes revifa les comandes de cotxes en els deu primers dies d'octubre

El programa d'incentius a la compra de vehicles, el PIVE, fa créixer un 150% les comandes i duplica les visites a concessionaris en els primers deu dies d'octubre

Ara
1 min
Pive- Nou pla per promocionar la venda de vehicles

BarcelonaEl programa d'incentius al vehicle eficient (PIVE) ha generat un increment del 150% en les demandes d'automòbils en els deu primers dies d'octubre, segons han informat les patronals espanyoles del sector. La mesura ha frenat la caiguda de vendes del setembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els primers indicadors, per aquests primers dies d'octubre, són positius també pel que fa a l'augment del tràfic de persones en els concessionaris. Les visites han augmentat, segons Faconauto, prop d'un 140% respecte el mateix període del mes anterior. El volum de visites ha arribat a les 70.000 persones, una afluència que, segons els concessionaris, no es veia des de feia molt de temps.

També s'ha triplicat el nombre de cerques d'informació a través d'Internet, han explicat les patronals, respecte a una setmana qualsevol de promocions. A més, la pàgina web de l'Idae (Institut per la Diversificació i Estalvi d'Energia) ha comptabilitzat 20.000 descàrregues de la guia que informa sobre la categoria energètica de cada vehicle, ja que les ajudes estan lligades a la compra de vehicles poc contaminants.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Totes aquestes dades mostren l'interès del consumidor davant una mesura d'estímul com el Pla Pive. Segons el secretari d'Estat de Comerç Jaime García Legaz, el nou Pla impulsat pel govern central està ajudant a repuntar el mercat automobilístic i a potenciar la remuntada d'activitat del sector de la distribució automobilística.

L'ajut previst en el pla PIVE és de 2.000 euros a cada comprador (1.000 del govern espanyol i 1.000 del fabricant) sempre que el vehicle que s'adquireixi sigui eficient mediambientalment i que es retiri del mercat un automòbil de més de 12 anys d'antiguitat.

stats