Economia 28/10/2011

La Generalitat Valenciana redueix un 6,4% la despesa de 2012

El conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela, reivindica que no són els pressupostos de "la motosserra ni els de la tisorada"

Acn
1 min

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha aprovat avui divendres el projecte de pressupostos per a 2012 que inclou una reducció d'un 6,4% de la despesa, establerta en 14.988 milions i es presentaran dilluns a les Corts Valencianes. El conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela, ha reivindicat que aquests pressupostos no són "els de la motoserra ni els de la tisorada" i ha assenyalat que vénen marcats "per l'A d'austeritat" sense augmentar impostos ni reduir despesa social. El conseller ha dit que són els pressupostos "més difícils de la història" perquè l'executiu desconeix la previsió d'ingressos provinents de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller ha indicat que la sanitat representa un 39,9% dels pressupostos, l'educació un 30,7% i benestar social i justícia un 7,3%. L'executiu que presideix Alberto Fabra disminuirà en un 20% les inversions i un 15% les operacions de capital global. El govern valencià redueix també per aquest 2012 en un 1,7% les despeses de personal amb la congelació de les retribucions dels empleats públics i la manca d'oferta d'ocupació pública. Vela ha assegurat que no es preveu amortitzar places de funcionaris públics al llarg de l'any vinent.

Vela ha indicat que la Generalitat Valenciana manté una previsió d'ingressos d'un -0,9% a falta de conèixer el que aportarà l'Estat i ha assenyalat que aquests pressupostos s'han elaborat tenint present el dèficit autoritzat pel govern espanyol d'un 1,3%.

stats