Publicitat
Publicitat

Álvarez (UGT) considera "una vergonya" les protestes davant la Policia i la Guàrdia Civil

Defensa que les forces de seguretat espanyoles ha de poder treballar amb llibertat

El secretari general del sindicat UGT, Pepe Álvarez, també s'ha sumat a les veus que condemnen les protestes contra els cossos policials espanyols a Catalunya. Álvarez ha dit que la situació "no és culpa de la Guàrdia Civil ni de la Policia Nacional, sinó dels responsables que donen ordres" i ha sigut contundent a l'hora de rebutjar "qualsevol intimidació als agents de Barcelona". I encara ha sigut més contundent quan ha defensat que les concentracions davant les comissaries de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil són una "veritable vergonya". 

Així ho ha explicat davant els mitjans en un acte sobre l'acord marc amb Inditex quan ha sigut preguntat per la seva valoració de l'aturada general d'ahir a Catalunya. Álvarez ha reiterat diverses vegades que els sindicats majoritaris no van convocar cap vaga sinó una aturada civil general. Pel que fa a l'anunci d'Hisenda de restar del sou dels funcionaris la jornada d'ahir, Álvarez no ha volgut fer-ne cap valoració argumentant que no tenia prou informació. De fet, el secretari general d'UGT ha sigut contundent a l'hora de dir que els "recursos públics no són per pagar una vaga general" i ha assegurat que "li és igual el que digui la Generalitat", però que caldrà veure el que fa el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, preveient que aquest seria un nou focus de conflicte els pròxims dies. 

D'altra banda, sobre el discurs del rei, Álvarez n'ha rebaixat la importància: "No s'ha de magnificar; si volen la meva opinió, hauria estat bé parlar de diàleg", ha afirmat. Sí que ha assegurat que el discurs hauria d'haver inclòs tots aquells catalans que sí que volen un referèndum per començar a unir, però no l'ha criticat ni l'ha rebutjat com sí que va fer ahir Podem. 

Per últim, sobre la possibilitat d'oferir-se com a mediadors en el conflicte, Álvarez ha assegurat que el paper del sindicat no passa per oferir-se a res, i que el que cal no són "massa mediadors" sinó que els que tenen la responsabilitat de tot plegat "es vegin les cares". 

Més continguts de