Economia 11/11/2011

Reckitt Benckiser presenta un ERO que afectarà el 25% de la plantilla

El grup ho justifica assegurant que va iniciar l'any 2009 "un procés per aconseguir uns nivells alts d'eficiència a totes les seves fàbriques a Europa"

Efe
1 min

BarcelonaLa multinacional britànica Reckitt Benckiser ha presentat avui un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 55 dels 220 empleats de la seva fàbrica de Granollers, que afectaria el 25% de la plantilla. El grup justifica la seva decisió assegurant que va iniciar l'any 2009 "un procés per aconseguir uns alts nivells de competitivitat i eficiència a totes les seves fàbriques a Europa". Des d'aleshores, la companyia està treballant per complir amb un objectiu que garantiria la viabilitat futura de la fàbrica i la seva activitat industrial a Granollers, i per això, ha realitzat una inversió de gairebé 10 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, els últims anys s'han adoptat mesures d'estalvi de costos no laborals, però, després de la seva implementació, la direcció de Reckitt Benckiser ha conclòs que l'impacte de les mesures és "limitat" i, per tant, cal emprendre "una reestructuració dels costos laborals com a única mesura possible per garantir la viabilitat futura de la planta", segons la versió de la companyia. El 2006, el Grup Reckitt Benckiser ja va tancar el centre de producció de Gueñes (Biscaia), que tenia una plantilla de 190 treballadors, amb la qual cosa la de Granollers és l'última fàbrica que li queda al grup a l'Estat espanyol.

stats