Publicitat
Publicitat

Salgado assegura que la UE no multarà Espanya per l'atur

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol discrepa amb Rubalcaba sobre la possibilitat de demanar un ajornament de dos anys a la UE per complir els objectius de dèficit

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha insistit avui que la Unió Europea (UE) no sancionarà Espanya per la seva taxa d'atur, perquè compleix amb les recomanacions comunitàries.

El Consell de Ministres d'Economia i Finances de la UE (Ecofin) ha aprovat avui el mecanisme d'advertències i sancions a aquells executius que registrin desequilibris macroeconòmics, com per exemple un deute excessiu o un atur massa elevat.

La vicepresidenta ha discrepat amb les declaracions d'ahir del candidat del seu partit a les eleccions del 20-N, Alfredo Pérez Rubalcaba, que va plantejar la possibilitat de demanar un ajornament de dos anys per complir amb els requisits de dèficit de la UE. Salgado ha reiterat que Espanya té l'obligació de complir-los.

D'aquesta manera, els països que tinguin desequilibris i no segueixin les recomanacions de la UE rebran una notificació i, si persisteixen, podrien ser sancionats.

Entre aquests desequilibris s'ha inclòs finalment el "superàvit persistents", és a dir, que un Govern tanqui el seu pressupost en positiu durant diversos exercicis, encara que això mai comportarà una sanció, segons Salgado.

En una roda de premsa posterior a la reunió de ministres d'Economia europeus a Brussel·les, la vicepresidenta econòmica ha negat la possibilitat que Espanya sigui multada per una excessiva taxa d'atur o per unes males xifres de productivitat.

"Som conscients que a la nostra economia hi ha desequilibris que estem corregint", ha dit.

"Ens sotmetrem a totes les anàlisis que faci falta", però "no esperem cap fase posterior", ha afegit Salgado.

En aquest sentit, la responsable de les finances del govern ha declarat que Espanya està millorant la seva competitivitat i productivitat, així com "reduint costos laborals unitaris".

"No necessitem l'anàlisi de la UE per saber que un dèficit excessiu podia estar posant en risc la nostra salut econòmica", ha dit la vicepresidenta.

Més continguts de