Les ‘start-ups’ faran un congrés alternatiu per la cancel·lació del 4YFN

La nova trobada es dirà Barcelona Tech Spirit i se celebrarà del 24 al 26 de febrer

Les crisis també són oportunitats, tal com van proclamar aquest dijous diverses autoritats. Però ahir al matí ningú pensava que les oportunitats sorgissin tan aviat: poques hores després de la roda de premsa de GSMA i les administracions per confirmar la cancel·lació del MWC, Barcelona Tech City (organització que agrupa un miler de start-ups) es va posar en marxa per muntar un congrés alternatiu al 4YFN (saló per a emprenedors que sempre se celebra en paral·lel al Mobile) també cancel·lat per la por del coronavirus.

Segons ha informat l'entitat aquest divendres en un comunicat, la trobada es dirà Barcelona Tech Spirit i se celebrarà els mateixos dies en què s'havia de fer el 4YFN, del 24 al 26 de febrer. "Aquestes jornades d'emprenedoria aglutinaran trobades de networking entre els emprenedors de la ciutat i els fons d'inversió internacionals que ja tenien previst visitar Barcelona aquests dies", explica el text. "A més, es posaran en marxa noves activitats orientades a promoure l'intercanvi entre les start-ups de Barcelona i els diferents fons internacionals", afegeix. 

La junta directiva de l’entitat es va reunir dijous a la tarda en una primera trobada amb l’Ajuntament i Fira de Barcelona per començar a posar-hi fil a l’agulla. “No pretenem substituir res: al final l’ecosistema és sòlid, es mou i moltes vegades s’autoorganitza”, va explicar Miquel Martí, conseller delegat de Barcelona Tech City.

Malgrat mantenir que no és una alternativa al suspès 4YFN, Martí va afegir que “simplement" havien pensat celebrar "un conjunt de trobades dins el 4YFN" i que ara creien possible "coordinar voluntats per crear contingut des de Barcelona i per a Barcelona i en què es mantingui la dinàmica de negoci i festiva que suposa el Mobile”.

“Per a nosaltres l’esdeveniment és el 4YFN, el considerem un acte propi, col·laborem molt amb la GSMA i la idea no és buscar un producte substitutiu”, va insistir Miquel Martí.

Moviment a Twitter

En principi, aquest esdeveniment es concebia com una versió d’hivern de la festa que Barcelona Tech City celebra cada estiu al Pier 01 (com han anomenat l’edifici del port on són ubicats físicament) i que reuneix emprenedors, inversors, alts càrrecs d’empreses i periodistes en un context d’oci.

El moviment va començar de fet per Twitter. Carlos Blanco, emprenedor i fundador de diverses incubadores com Connector i Nuclio Venture Builder, va publicar ahir al matí un missatge a la xarxa social proclamant que era el moment que el sector emprenedor s'unís per crear un gran esdeveniment de start-ups a Barcelona. “Unes quantes persones m'han ofert cash i recursos per fer-ho”, afirmava en aquesta xarxa social. L'entitat de la qual és vicepresident, Barcelona Tech City, recollia el guant i anunciava una reunió per generar un esdeveniment d'emprenedoria els dies en qüestió en què "les start-ups puguin explotar el networking associat en termes de captació d'inversions i també clients”.

La GSMA assegura que ha cancel·lat el Mobile per "força major"