Economia 24/01/2019

Les VTC demanen la dimissió de Calvet

Uber i Cabify asseguren que el decret de la Generalitat els expulsarà de Catalunya

Xavier Grau
1 min
Els treballadors dels VTC tallen part de la Diagonal

BarcelonaEl president de les companyies de VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, ha demanat la dimissió del conseller de Territori, Damià Clavet, a qui ha acusat de cedir “al xantatge dels taxistes”, i ha demanat la intervenció del president Quim Torra per resoldre el conflicte provocat pel decret de regulació de les VTC.

Goñi ha assegurat aquest dijous que el l'esborrany del projecte de decret que dimarts vol aprovar el Govern expulsa les VTC de Catalunya.

Segons el president de les VTC a Espanya, Eduardo Martín, el decret que prepara el Govern és il·legal perquè va contra la unitat de mercat i la competència. Ha dit també que quan s’aprovi i hi hagi les primeres sancions, les empreses de VTC, no només Uber i Cabify, sinó totes les de lloguer amb conductor, deixaran Catalunya.

Això, segons ha dit Goñi, suposarà “l’expulsió de 73 empreses i enviar a l’atur a quasi 4.000 persones, i el Govern haurà d’assumir mes de 1.000 milions en indemnitzacions”.

Continuaran tallant la Diagonal

Tant Uber com Cabify han assegurat que com a mesura de protesta continuaran tallant dos carrils de la Diagonal en cada direcció. Per la seva banda, aquest dijous a la nit ja han abandonat la Gran Via els centenars de taxis que tallaven el tram que va des del carrer Entença fins al passeig de Gràcia.

stats