Economia 15/02/2016

L'entrada del fons Waddell dispara Abengoa a la borsa

Ara
1 min
Les inspeccions de Brussel·les han portat l’executiu a creure que Abengoa i dues empreses més van fer de càrtel per apujar el preu d’aquest biocarburant.

MadridEls títols d'Abengoa s'han disparat a la borsa gairebé un 20% en els primers compassos de la sessió i han liderat les pujades al mercat espanyol aquest dilluns, després que s'anunciés l'entrada del fons americà Waddell en el seu capital. Segons avança el diari 'Expansión', el fons ha pres un 5% de la companyia i es converteix en un dels principals accionistes, per darrere de la família Benjumea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, els títols A d'Abengoa pujaven un 19,09% a les 09.45 hores, per situar-se en els 0,499 euros, mentre que les accions Abengoa B –de les quals n'hi ha més i cotitzen al mercat, però tenen menys drets de vots que els títols classe A– també registraven pujades, amb un repunt del 12,87%, fins a col·locar-se en els 0,149 euros.

El fons Waddell és un dels accionistes de la firma sevillana des de fa mesos i el primer estranger en el capital, al costat de First Reserve. Fonts d'Abengoa citades pel mateix diari no van concretar els percentatges.

Waddell entra a la companyia andalusa en ple procés de refinançament del deute amb els seus creditors. L'empresa està immersa en un complex preconcurs de creditors i va anunciar fa setmanes un pla de viabilitat que la deixaria reduïda a la meitat.

stats