Economia 06/07/2015

La sortida de Grècia de l'euro és l'escenari més probable, segons Barclays

El banc considera que el 'no' al referèndum fa difícil trobar una solució que no sigui la sortida del país de la moneda única

Europa Press
1 min
UN ADÉU A ESPANYA A MITGES 
 Barclays va vendre a CaixaBank el seu negoci de banca minorista, la banca privada  i la major part de la banca corporativa, però mantindrà a Espanya la banca d’inversió i el negoci de targetes.

MadridBarclays creu que la victòria del 'no' en el referèndum grec converteix la sortida de Grècia de l'euro en l'alternativa més plausible, segons un informe del banc britànic. "Sostenim que la sortida de la Unió Econòmica i Monetària és ara l'escenari més probable", assenyalen els analistes.

Per a Barclays, acordar un programa de rescat amb l'actual govern grec serà "extremadament difícil" per als líders de la zona euro, donat el rebuig grec a l'última proposta de l'eurogrup. A més, afegeix l'informe, més serà una mica difícil de vendre a nivell domèstic, "especialment en el Bundestag o a Espanya abans de les eleccions generals".

A la pregunta de si encara és possible evitar una sortida de Grècia de l'euro, Barclays indica que "la resposta és potencialment sí", i veu dues alternatives, encara que ambdues menys probables que una sortida.

Europa i Grècia podrien posar-se d'acord sobre un programa de rescat en els termes establerts per l'FMI, segons el banc. "Un escenari més disruptiu en el qual les condicions financeres i macroeconòmiques empitjoressin ràpidament i el malestar social creixés podria derivar en una crisi política, propiciant un govern més moderat a favor de l'acord", segons Barclays.

L'exposició directa d'altres estats membres de la Unió Monetària i l'Eurosistema no supera el 3,5% del PIB de la zona de l'euro, mentre que l'exposició dels bancs europeus a Grècia s'ha reduït a menys d'una desena part d'aquesta quantitat. "Fins i tot amb valors baixos de recuperació, les pèrdues directes han de ser suportables", segons l'entitat britànica, que afegeix que el contagi "segueix sent la principal preocupació".

stats