Aerolínies
Economia Aerolínies 25/08/2022

Norwegian reobrirà la seva base a Barcelona als estius

L'aerolínia crearà una seixantena de llocs de treball entre pilots i tripulants de cabina

Pol Casaponsa Sarabia
2 min
Un avió de Norwegian a l'aeroport del Prat.

BarcelonaL’aerolínia de low cost Norwegian ha anunciat que l'any vinent reobrirà de forma estacional —entre abril i octubre— la seva base operativa a Barcelona, tancada l'any passat. La companyia, que té la seu principal a Noruega, ha assegurat que aquest moviment crearà entre seixanta i setanta llocs de treball de pilots i tripulants de cabina. La base té capacitat per acollir dos avions i s’unirà a les d’Alacant i Màlaga com les úniques infraestructures de la companyia en funcionament a l’estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’aerolínia del nord d'Europa també té plans per tornar a agafar força a la resta del continent. De fet, Norwegian té previst contractar 300 nous pilots i 500 tripulants de cabina durant el 2023 en tot el Vell Continent. A més, la companyia també planeja expandir la seva flota, que vol que passi de setanta a vuitanta-cinc unitats de Boeing 737 l’any vinent.

Històricament, l’aerolínia de baix cost s’ha trobat sempre en una situació financera complicada. Aquest fet, agreujat per la prohibició temporal dels vols operats amb avions del model Boeing 737 Max i l’aturada del trànsit aeri pel covid-19, la va portar a presentar un ERO de 975 treballadors a Espanya. De la mà dels acomiadaments, Norwegian també va veure’s obligada a tancar cinc de les set bases que tenia a l’Estat. Espanya, però, va ser a l’únic país on l’empresa va mantenir algunes seus operatives, exceptuant les que té als països escandinaus.

Uns resultats optimistes

A part de l’anunci de la reobertura, Norwegian també ha presentat avui els resultats del primer semestre de l’any. En aquest període, l’aerolínia va obtenir un benefici de 22 milions d’euros, el que suposa una caiguda del 86% respecte als primers sis mesos de l’any passat. Tot i això, va multiplicar per onze els ingressos interanuals al facturar 704 milions d’euros en aquest període. Aquesta caiguda del benefici, doncs, s’explica per la compra de cinquanta avions Boeing 737 Max 8, que s’entregaran a partir del 2025. El director executiu de l’aerolínia, Geir Karlsen, ha destacat que aquesta adquisició els permetrà “consolidar la seva fortalesa”.

stats