Economia 10/11/2015

L'agenda de Draghi ignora Espanya

El president del Banc Central Europeu només es va reunir dues vegades en un any amb banquers espanyols, i cap vegada amb Mariano Rajoy o Luis de Guindos

Ara
2 min
TO GREU  Draghi va tenir ahir un to més baix del que és habitual en ell.

BarcelonaLa importància de l'economia espanyola en el pla europeu es pot mesurar amb diversos indicadors, alguns tan peculiars com el recompte de reunions que va mantenir el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi. Segons la seva agenda d'actes oficials, Draghi va mantenir un centenar de reunions durant 12 mesos i només a dues d'elles hi va haver espanyols: van ser els presidents del Banco Santander, Ana Botín, i Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.

Així ho ha publicat aquest dimarts 'El Mundo', que ha confirmat una informació avançada pel 'Financial Times'. El recompte de reunions de Draghi prova com el president del BCE va prioritzar les reunions amb alemanys i francesos (primera i segona economia de la zona euro) però va arraconar l'espanyola (que és la quarta economia de l'eurozona).

Perfil d'Ana Botín: L’hereva que va arriscar el seu imperi per unes fotos

Així, Draghi es va reunir quatre vegades en un any amb la cancellera Angela Merkel i una més amb el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, a més de visitar la cúpula del Deutsche Bank en una altra ocasió. Pel que fa als francesos, Draghi va reunir-se en tres ocasions a París amb el president francès, François Hollande i va rebre el primer ministre, Manuel Valls. També va visitar el director general del Tresor de França, Bruno Bézard.

Draghi, de nacionalitat italiana, es va reunir en aquest temps dues vegades amb els presidents de la República i va assistir al parlament en una altra ocasió. Els presidents de Unicredito i Intesa Sao Paolo també van ser rebuts per Draghi, així com l'ambaixador italià a Alemanya. Les autoritats gregues, país amb una delicada situació econòmica, també van suscitar un interès que es va traduir en reiterades reunions amb Draghi.

Rajoy i De Guindos, absents

L'agenda del president del BCE no revela reunions amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ni amb el ministre d'Economia, Luis de Guindos, més enllà de què, com la resta de dirigents europeus, coincideixen amb Draghi a les cimeres europees i a les reunions de l'Eurogrup.

Les úniques presències espanyoles a l'agenda oficial de Draghi són el 18 de febrer amb Ana Botín i el 16 de juny amb José Ignacio Goirigolzarri, que presideix una entitat de la qual encara no se sap quants diners públics se'n podran recuperar.

stats