Comerç
Economia 21/02/2022

Ajornada la signatura de l'acord sobre els nous horaris comercials de Barcelona

El pacte no s'ha tancat a causa de "l'aparició de serrells d'última hora" entre patronals i sindicats

ARA
1 min
Efervescència de compradors al Portal de l'Àngel de Barcelona

BarcelonaLa signatura de l'acord per ampliar la delimitació i els dies d'obertura comercial a la zona turística a Barcelona s'ha ajornat "fins a nova data", davant "l'aparició de serrells d'última hora, que han de tancar sindicats i patronals, sobre l'aplicació de la mesura", segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona aquest dilluns, dia en què estava convocat l'acte de signatura del pacte per ampliar la delimitació de la Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) de la ciutat de Barcelona i els festius d'obertura comercial. La rubrica de l'acord es podria fer aquest dimarts.

Fonts consistorials han indicat a Efe que la signatura de l'acord sobre horaris comercials s'ha posposat amb l'objectiu de "proporcionar estabilitat al sector amb un acord que garanteixi un marc de regulació estable per als pròxims quatre anys". El sindicat Comissions Obreres està pendent de la decisió definitiva dels seus òrgans sobre la seva incorporació a l'acord, segons va indicar l'Ajuntament quan va anunciar l'acord divendres passat. L'acte previst per a aquest dilluns havia de comptar amb els representants de Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, Pimec Comerç, Foment del Treball, Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) i el sindicat UGT, les entitats que a priori van tancar l'acord divendres.

El nou pacte amplia a tots els diumenges i festius entre el 25 de maig i el 15 de setembre la possibilitat d'obertura dels comerços, entre les 12 i les 20 h. A més, també amplia les zones de la ciutat considerades ZGAT i en les quals s'autoritza els comerços a treballar en festiu. Si finalment s'aprova al ple de l'Ajuntament, posteriorment l'acord haurà de rebre el vistiplau de la Generalitat, que és l'administració competent per regular els horaris comercials.

stats