Economia 29/05/2015

Akamon, la joia de la corona de Carlos Blanco, està en venda

Júlia Manresa
2 min
Akamon, la joia de la corona de Carlos Blanco, està en venda

Carlos Blanco és un dels noms més coneguts de l’ecosistema emprenedor català. De la col·lecció de prop de 30 start-ups en les quals és inversor o soci, Blanco vol desprendre’s de la joia de la corona. Akamon és una companyia de jocs socials de casino que Carlos Blanco va fundar el 2011 i que es va convertir ràpidament en un referent dels jocs online al sud d’Europa i a Llatinoamèrica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Rebem ofertes cada setmana per comprar Akamon”, explica el seu fundador. Segons el mateix Blanco, si encara no s’ha fet efectiva la compra d’Akamon és perquè els seus accionistes no s’han posat d’acord sobre la millor oferta. “No hem firmat res, estem analitzant les ofertes. Tal com està el mercat, ara és el moment”, aclareix aquest business angel i emprenedor, que ara ja no forma part de la gestió de la companyia sinó que n’és únicament l’accionista principal.

El cofundador d’Akamon creu que és el moment oportú per vendre perquè l’empresa “està en procés de consolidació i és líder al seu sector”. Segons aquest emprenedor, Akamon és ara mateix un “caramel” i preveu que facturarà 20 milions d’euros aquest 2015 i amb uns cinc milions d’euros en beneficis abans d’impostos. En concret, segons Blanco, Akamon factura 1,2 milions d’euros cada mes, dels quals 300.000 euros són beneficis nets.

L’emprenedor explica que la venda està pendent d’un acord entre tots els membres de l’equip per vendre l’empresa “al millor postor”. Precisament per això, fonts del sector es mostren escèptiques amb l’èxit d’aquesta operació i apunten que ja fa uns mesos que Blanco intenta desprendre’s de la seva part del negoci.

Una col·lecció de ‘start-ups’

Akamon és la peça estrella d’una llarga col·lecció d’empreses tecnològiques en les quals és present Carlos Blanco, també impulsor de la xarxa espanyola de business angels, com a accionista. D’entre les prop de 30 que hi ha a la llista destaquen Kantox, Deporvillage, Captio, Chicfy, ChicPlace i PopPlaces. A més, impulsa la seva pròpia acceleradora, Conector, juntament amb altres noms coneguts del sector com Miguel Vicente i Risto Mejide. Tot i això, de moment, dins de tota aquesta constel·lació només Akamon i Kantox es destaquen com a grans èxits.

stats