Economia 25/02/2015

El grup saudí Alhokair anuncia un ERO sobre la cadena de moda Blanco

La companyia té més de 21 botigues a Espanya i dóna feina a 1.250 persones

Europa Press
1 min

MadridEl sultà saudí del retail Alhokair començarà un procés de regulació d'ocupació (ERO) sobre la cadena de moda Blanco, que el grup àrab va adquirir a principis de l'any passat. Tal i com ha anunciat aquest dimecres la firma, les converses amb els representants dels treballadors començaran el 23 de març, després d'analitzar la situació d'"inviabilitat" de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Blanco té 21 botigues a tot l'Estat i dóna feina a 1.250 treballadors. Per tal de poder començar les converses, l'empresa ha enviat una comunicació formal a tots els centres de treball, que a dia d'avui no compten amb representació sindical.

"Aquesta mesura s'emmarca dins un procés de transformació global de la companyia, orientat a millorar la seva competitivitat, eficàcia i rentabilitat, per poder garantir alhora el seu futur a llarg termini" ha subratllat la firma, que al mateix temps afirma que afronta aquest projecte amb el "màxim respecte" i amb "ferma voluntat de negociar"

La compra d'Alhokair

Es tracta d'un dels principals grups del retail de l'Aràbia Saudí, treballa amb més de setanta marques, també espanyoles com Cortefiel, Mango o Inditex.

A principis del 2014, Al Hokair Fashion Retail va adquirir la cadena espanyola Blanco per més de 40 milions d'euros i, aleshores, es va comprometre a assumir els 1.200 llocs de treball.

Al Hokair va obrir la seva primera botiga el 1991, però actualment compta amb establiments a 100 centres comercials de nou països diferents. A més, també té interessos en el sector inmobiliari, la construcció, els serveis financers, la sanitat i hotels.

stats