Alimentació

Els accionistes demanen a Nestlé que redueixi la dependència dels productes poc saludables

La companyia considera que s'estan focalitzant en l'empresa equivocada

ARA
2 min
La seu de Nestlé Espanya, a Esplugues de Llobregat.

BarcelonaUn grup d'accionistes de Nestlé ha demanat al gegant de l'alimentació francès que redueixi la seva dependència dels productes menys saludables. Ho han fet presentant una resolució abans de la reunió anual de propietaris de la companyia en la qual argumenten que l'objectiu de salut presentat és insuficient.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons explica el diari britànic Financial Times, aquests accionistes volen que la companyia redueixi la proporció de productes no saludables perquè consideren que s'exposa a riscos normatius i també de reputació, així com a creixements problemes de salut pública.

"Com que Nestlé no ha pogut exposar constantment com canviarà el balanç de les seves vendes cap a opcions d'aliments més saludables, els inversors preocupats no s'han quedat sense més remei que presentar una resolució a l'assemblea general de la companyia a l'abril", va explicar la directora executiva de ShareAction, Catherine Howarth, l'organització d'inversió sense ànim de lucre que coordina la convocatòria.

No és cosa només de Nestlé, els inversors coordinats per aquesta organització han començat a demanar a empreses alimentàries, com Unilever i Kraft Heinz, que millorin la salut de les seves carteres de productes, com a resultat del vincle entre la mala alimentació i l'obesitat o malalties del cor.

Nestlé es va comprometre l'any passat a augmentar un 50% les vendes de productes més nutritius el 2030, però aquests accionistes volen que la companyia d'alimentació més gran del món augmenti la proporció de les vendes totals d'aliments saludables, desplaçant aquells que ho són menys. Consideren que si Nestlé només augmenta vendes, però no redueix els productes no saludables, podria complir amb els seus objectius de salut, ja que l'objectiu de facturació es podria complir, per exemple, venent més cafè, que no té valor nutricional.

La directora global d'ESG del fons activista Legal & General Investment Management (LGIM), Maria Larsson Ortino, va advertir que la companyia ha inclòs una nutrició especialitzada en el seu objectiu i que això era un problema per a ells perquè considera que estan jugant "una mica en la zona grisa". És per això que LGIM i altres accionistes demanen ara a Nestlé que implementi estàndards acceptats internacionalment. "LGIM creu que els costos sanitaris i la disminució de la productivitat tenen conseqüències negatives significatives en els actius dels nostres clients en diversos sectors", va afegir Larsson Ortino.

Davant d'aquestes demandes, un portaveu de Nestlé va dir que no estava d'acord amb la decisió de ShareAction i que els accionistes s'estaven focalitzant en l'empresa equivocada perquè va ser una de les primeres a revelar el valor nutricional de tota la seva cartera. "Un objectiu proporcional ens requeriria debilitar parts valuoses de la nostra cartera i crear oportunitats per als competidors sense produir beneficis per a la salut pública", va afegir.

stats