Alimentació
Economia Alimentació 29/11/2022

El boom de la kombutxa: Flax & Kale tanca una ronda de 21 M€

L'empresa de menjar flexiterià vol entrar en tres mercats europeus i ampliar l'activitat a les seves dues factories

ARA
2 min
Planta del grup Teresa Carles, matriu de Flax & Kale, a Bell-lloc d'Urgell.

BarcelonaLa marca d'alimentació saludable Flax & Kale -filial de l'empresa familiar lleidatana Teresa Carles- ha tancat la primera ronda de finançament, de 21,7 milions d'euros, segons ha informat aquest dimarts. L'objectiu és obtenir fons per fer el salt a l'estranger, amb el Regne Unit, els Països Baixos i França com a destinacions elegides. En una primera fase, l'empresa introduirà a aquests mercats el seu principal producte, la kombutxa -te de fong xinès- i, en un segon estadi, vol començar a obrir restaurants propis a Londres, Amsterdam i París, iguals que els que ja té a Barcelona -dos-, al centre comercial La Roca Village de la Roca del Vallès i a Madrid. "Tot i que l'entorn econòmic mundial continua sent molt complex, les categories de negoci en les quals treballem mostren creixements molt sòlids en la majoria de països avançats", explica al comunicat Jordi Barri, conseller delegat de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

També invertirà 14 milions d'euros dels 22,7 obtinguts en les dues plantes que ja té operatives, a Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) i a Fraga (Baix Cinca), uns set milions a cadascuna. La factoria catalana, de 6.500 metres quadrats, es reconvertirà per dedicar-la exclusivament a la producció de kombutxa. En canvi, la fàbrica de la Franja s'ocuparà de l'elaboració de plats preparats i aliments basats en proteïna vegetal. La planta de Fraga, de 8.000 metres quadrats, va ser comprada a l'empresa Precocinados Ángel Bosch.

Ronda encapçalada per dos fons

La ronda ha sigut encapçalada pel fons barceloní Barlon Capital i per Inverhabs, l'empresa de capital risc de la família Botet, una de les tres fundadores de la cadena de supermercats Caprabo. Els dos fons han creat un vehicle d'inversió expressament per tirar endavant l'operació de finançament de Flax & Kale.

Flax & Kale té actualment uns 350 treballadors i espera tancar el 2022 amb una facturació de 17 milions d'euros, un increment del 70% en comparació amb l'any anterior. L'empresa vol equiparar el volum de negoci de les seves dues principals divisions, la de restauració, que representa aproximadament un 60% del total, i la de la gran distribució, que engloba el 40% restant dels ingressos.

stats