Alimentació

Els cellers Família Torres fitxen Fabrice Ducceschi com a director general

El president Miquel A. Torres continua sense revelar quan passarà el relleu al seu fill

El nou director general de Família Torres
09/07/2025
2 min

BarcelonaEls cellers Família Torres han nomenat el francès Fabrice Ducceschi com a nou director general de la companyia. L'executiu, que ja ha dirigit empreses del sector alimentari com Albacora Alimentos, Adam Foods i Nutrexpa, s’encarregarà de la direcció general del grup amb seu a Vilafranca del Penedès i penjarà directament del consell d’administració, integrat per membres de la quarta i la cinquena generació. L'òrgan de govern continua presidit per Miquel A. Torres que, amb 84 anys, encara no ha fixat data per passar el relleu al seu fill, Miquel Torres Maczassek. Aquest últim va ser director general del 2012 al 2023, quan ho va deixar per centrar-se a preparar-se per a la presidència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ducceschi té una àmplia experiència en el sector del gran consum i en la direcció general d’empreses a Espanya, Portugal i França, tant multinacionals com familiars. Durant l’últim any i mig ha estat director general d’Albacora Alimentos i membre del consell assessor de Delaviuda Confectionery Group. Anteriorment va dirigir Adam Foods durant vuit anys i Nutrexpa durant sis anys més. També va ser director general de Nike Iberia i Nike França. Fins al 2023, havia estat vicepresident d’AME (FIAB), associació multisectorial d’empreses d’alimentació i begudes.

El president Miguel A. Torres ha explicat que, gràcies a la seva experiència prèvia, el nou director general podrà "afrontar amb èxit els reptes del sector vitivinícola, en constant moviment i transformació”. També ha aprofitat l'avinentesa per donar les gràcies per la tasca desenvolupada per Miquel Miró i Xavier Armengol al capdavant de la direcció general els últims anys.

Celler centenari

Amb aquest nomenament, Família Torres subratlla el compromís amb l’excel·lència, la innovació i la sostenibilitat, valors que formen part de l’essència d’aquest celler familiar centenari, que és considerat un referent del vi i el brandi al món. Arrelada a la tradició vitivinícola del Penedès des del segle XVI, la família Torres va fundar el celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa més de cent cinquanta anys.

Avui, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la viticultura regenerativa i la recuperació de varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic. La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació, mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO₂.

Present històricament al Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero, Rueda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora d’International Wineries for Climate Action i de l’Associació de Viticultura Regenerativa.

stats