Alimentació

Expansió d'una icona badalonina: Orxates Fillol amplia la seva fàbrica

L'empresa, que també fabrica batuts vegans, obre un nou magatzem per impulsar la seva capacitat

2 min
El copropietari d'Orxates Fillol, Xavier Juan.

BarcelonaL'orxata és un dels productes estrella de l'estiu i una beguda que ara es reivindica com a vegana i saludable, en la seva versió sense sucre. Negocis de tota la vida com Orxates Fillol, una icona per als badalonins, es reinventen amb aquests nous discursos, però també a còpia d'ampliar la seva capacitat. La companyia s'havia quedat sense espai per emmagatzemar la seva producció d'orxata i batuts vegetals i ha obert un segon magatzem, de manera que ara compta amb unes instal·lacions d'uns 2.000 metres quadrats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En els últims anys, Orxates Fillol ha incorporat nous productes al seu catàleg, en part per omplir els buits de la temporada d'hivern i ser una mica menys estacional. Per exemple, l'empresa distribueix llet merengada envasada, orxata ecològica sense sucre i els cubanitos, uns batuts vegans fets a base d'orxata amb gust de xocolata de Tanzània o de vainilla de Madagascar amb xocolata blanca. "Quan acabi la temporada d'estiu seguirem amb el pla per introduir-los al mercat a través dels lineals de grans cadenes de supermercats", diu Xavier Juan, copropietari del grup, que ja va per la quarta generació d'aquesta nissaga d'orxaters. De moment les seves begudes es poden trobar a El Corte Inglés (a nivell estatal), Veritas i Condis, i també produeixen com a marca blanca per a altres distribuïdors.

L'empresa badalonina va arribar a les lleixes dels súpers amb la seva línia d'orxata fresca, que dura 21 dies i permet allargar la vida d'una beguda que normalment s'ha de consumir en els quatre dies posteriors a barrejar la xufa, l’aigua i el sucre. "Estem intentant treure productes tan naturals com sigui possible, que no portin additius i que siguin bons per a la salut de tothom", explica Juan. A més de la inversió en el nou magatzem, el copropietari apunta que Orxates Fillol també ha invertit en nova maquinària, com una embotelladora, un dipòsit i una furgoneta.

Més ajudes a les petites empreses

Tot i admetre que amb les altes temperatures juliol està sent un bon mes per a les vendes (Fillol també té una gelateria i orxateria a tocar del passeig Marítim de Badalona), el responsable de la companyia lamenta les dificultats d'empreses petites com la seva per rebre ajudes quan fan inversions per innovar en els seus productes. "Tenim un problema, perquè el que aguanta el país és aquest teixit. Som diversos els sectors que ens sentim així i no pot ser", reivindica. Actualment, el negoci dona feina a una dotzena de persones.

stats